tisdag 24 januari 2012

Rotorua, Wai-O-Tapu & Taupo


Styrde kosan eller rättare sagt Magic bus mot Rotorua, staden som luktar ruttet ägg. På vår väg dit stannade vi till vid inspelningsplatsen för hobbitbyn Fylke/Shire i Sagan om ringen-filmerna.  Inträdet var svinhögt så det blev tyvärr ingen titt för oss… Äggmöksstaden var cool då det fanns flera ställen med hot pools dvs. små pölar i vilka vattnet kokar.  Vattnet är ångtäckt och bubblar och fräser vilket gör det hela vackert. Sjön i staden har vitt/grått läbbigt vatten pga. att de innehåller mycket silikon.

Ny dag och nya möjligheter. Vi hoppade på en shuttle bus som tog oss till kokande pooler med lera – riktigt häftigt. Vi stannade också vid en geiser och såg när den började spruta ut vatten högt upp i himlen. Sista stoppet med bussen var Wai-O-Tapu Thermal Wonderland som var helt magiskt.  En lång vandringsled tog oss förbi alltifrån grottor och pooler till geisrar och vattenfall. Allting var färgat i olika starka färger på grund av olika grundämnen. Svavel stod för gult , magnesium för lila osv.

Det var dags att hoppa på Magic bus igen för att åka till Taupo. Här har vi kollat på ett enormt vattenfall och badat i hot spings. Vid den heta källan fanns två små vattenfall med 40-50 gradigt vatten som rann ut i en sjö. Ju närmre vattenfallet man kom desto varmare och till slut blev det för varmt. Det var som att ligga i ett badkar men vattnet svalnade aldrig. Dessutom fick vi chansen att se glaciärer på avstånd i och med det fina och klara vädret.

I morgon är det dags för nya äventyr

Puss och kram 
Nathalie och Oskar 
Lake Rotorua

Mud pool

Geiser

Gula sjön



En pool med typ lila vatten

Paletten som denna utsiktsplats kallades. Härifrån såg man vatten i många olika färder, likt en konstnärs palett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut

Print Friendly and PDF